Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Fuerteventura

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Fuerteventura

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Fuerteventura, Spanyolország

A szigetre látogatók egy része a nyugalom és a természet csendje után ácsingózik, a másik felét a hullámlovaglás mozgatja.

A fehéren szikrázó, tökéletes homokágy, a védett kis öblöcskék, a hegygerincekre emlékeztető homokfodrok és a mélykék tengerbe futó hegycsúcsok csábítják az ide érkezőket. A sziget másik vonzereje a gyakori szél, amely egyben Fuerteventurát a szörfözők paradicsomává is varázsolja. 

Maga a sziget kopár, sivár, széljárta és csaknem ivóvízmentes. Sokak szerint kiábrándító. Az is sokmindent elmond, hogy itt van a spanyol idegenlégió legtávolabbi előőrse. 

A sziget mai fővárosa Puerto del Rosario, melynek kikötője rendkívül élénk. A forgalmat néha a spanyol idegenlégió katonái irányítják. 

A sziget főbb látnivalói közé tartozik Betanuria, amelyet 1405-ben Jean de Béthencourt alapított. A városka 1834-ig a sziget központja volt. Kis mérete ellenére komoly és rendezett település. A város látnivalója az Iglesia de Santa Maria templom, amelynek aranyozott oltára a XVII. századból való. Az egyházi művészet érdekes kollekcióját pedig a Museo de arte Sacro mutatja be, amelyben miseruhákat, fametszeteket és egyéb műtárgyakat is megtekinthetünk.

La Oliva egykor a sziget északkeleti részének közigazgatási központja, a XIX. századig katonai támaszpont volt. A falu szélén álló Casa de los Coroneles egykor a sziget katonai parancsnokának rezidenciája volt, ma már csak üresen tátongó, romatikus romépület. 

Kinek ajánljuk: Szörfözés szerelmeseinek.


Fuerteventura
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: Biuro Podróży Łódź   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!