Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Gomera

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Gomera

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Gomera, Spanyolország

A 378 km2 nagyságú Gomera szigetén 20000 lakos él. A sziget szinte teljesen érintetlen. Jellegzetessége a babér lombú erdő. A sziget lakói nagyon barátságosak és közvetlenek.

A Gomera olyan, mint egy nagy, magas torta, amelyből a különböző szeleteket nem pontosan középről vágták ki. A szeletek valójában ijesztően mély szakadékok, amelyet csak a sziget közepére felmászva és újra leereszkedve lehet megkerülni.
Gomera magasabban fekvő területeinek nagy része a a Parque Nacional de Garajonayhoz tartozik.

A sziget érdekessége az el silbo, egyfajta füttyszó, amellyel a hasadékok között lehet kommunikálni. Az idősebb generáció még használja ezt a kommunikációs formát, a fiatalabban azonban már csak értik, nem "beszélik".
Gomera arról is nevezetes, hogy Kolumbusz 1492-ben itt járt, mielőtt történelmi nevezetességű útjára indult volna és ide is érkezett vissza 1493-ban. 

Gomerán Las Palmas vagy Tenerife üdülőhelyeihez hasonlót nem találunk, de van egy említésre méltó fogadója és nagy szállodaegyüttese.

A sziget apró fővárosa San Sebastian de la Gomera a kikötő mögött fekszik. A városka főbb látnivalója Kolumbusz kútja (Pozo de Colón), amelynek vízével Amerikát keresztelték, áll a kút feletti feliraton. A város egyik legfeltűnőbb műemléke a tengerpaton álló kicsi erődítmény a Gróf torony (Torre del Conde), ahol a pletykák szerint Kolumbusz és Beatriz Bobadilla randevúzott.Gomera
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: akimowitsch   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!