Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Gran Canaria

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Gran Canaria

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Gran Canaria Spanyolország

Gran Canariára évente kb. másfélmillió turista érkezik, legnagyob részük egyből a déli partra tart Playa del Inglés és Maspalomas üdülőtelepeire. Las Palmas és a hegyvidéki területek inkább a gazdagabb közönséget vonzzák. Gran Canaria Tenerife és Fuerteventura után a harmadik legnagyobb sziget, de egy nap alatt kényelmesen körbeautózhatjuk.

Gran Canaria fővárosa a nyüzsgő Las Palmas, ahol érdemes megtekinteni a Casa de Colónt, a Casa Museo de Pérez Galdóst, a Catedral de Santa Anat és a Museo Canariot.

Las Palmastól 10 km-re az út emelkedni kezd és a Caldera de Bandamához, a Bandama-kráterhez vezet. Ennek a legmagasabb pontja 569 m, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a sziget északi partvidékére, Las Palmas városára és az 1 km átmérőjű és 200 m mély vulkáni kráterrel.

A Cruz de Tejed népszerű kilátóhely, ahonnan a sziget összes hegycsúcsa a szemünk elé tárul. 

Telde Gran Canaria második legnagyobb városa, egykor a guancho törzsfőnök, Doramas erődje volt. az óvárosban érdemes megnézni a macskaköves, keskeny kis utcákat és a régi kanári-szigeteki házakat, amelyek azt a kort idézik, amikot Telde a cukornád-kereskedelemből mesés vagyonra tett szert. Itt áll a XV. században épült San Juan Bautista-templom is.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Gran Canaria
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: Rick Wezenaar Photography   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!