Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

La Palma

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

La Palma

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: La Palma Spanyolország

La Palma központi részén a nemzeti park található, amelyet a Caldera de Taburiente nevű kráter ural. Állítólag ez a legmélyebb kráter a világon, legnagyobb átmérője 9 km, kerülete 28 km. Ez a kráter alkotja a sziget legnagyobb részét.

A sziget déli csücskén álló Volcán de Teneguía napjainkban is erősen füstölög, 1971-ben tört ki utoljára, ekkor megnövelte a déli partvidéket Teneguíánál, de azóta nyugalomban van.  A lávamezőn sétálva még mindig lehet érezni a talajból kisugárzó meleget.

Botanikusok, geológusok, zoologusok, vulkanológusok és a természet szerelmeseinek paradicsoma ez. Gyalog és autóval is könnyen megközelíthető.

A sziget másik nevezetessége a mindent beborító növényzet. Gazdag fenyű-, mirtusz és babér erdő borítja a tájat, sok a banánfa és egyre több avokádó és dohány is terem.

Santa Cruz de la Palma Plaza de Alameda utcájának végén meglepő látvány tárul a szemünk elé, itt áll Kolumbusz hajójának, a Santa Mariának életnagyságú másolata, orrával a tenger felé. A hajó rakodóterében tengerészeti kiállítás (Barco de la Virgen, Museo Naval) található. A kiállítás két szintjén végigsétálva a Santa Maria fedélzetére juthatunk ki.

A repülőtértől délnyugatra fekszik Mazo, a sziget fazekasművességének központja. A műhely az El Molinóban, a régi malomban van. Cserépedényeket állítottak ki és vásárolni is lehet.La Palma
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: Alfesto   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!