Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Lanzarote

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Lanzarote

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Lanzarote, Spanyolország

Lanzarotén a vulkáni folyamatok és az azokat megszelídítő emberi leleményesség határozottan meghökkentő tájképet hagyott hátra. A XVIII. századi vulkánkitörések a sziget lakói számára valóságos katasztrófát jelentettek, a termőföldekre 6-10 m vastag láva ömlött. A puszítás változatos formájú és színű vulkáni képződményeket produkált és később a mezőgazdaság is helyreállt. 

A Lanzarotére érkező turisták nagy része az üdülőhelyeken marad, így a sziget többi része fennmaradt azoknak, akik mélyebben is meg szeretnék ismerni a táj különleges szépségét.

Lanzarote fővárosa 1852 óta Arrecife, ide építették II. Fülöp parancsára a XVIII. században a Castillo de San Josét, hogy munkát adjanak a helyieknek. Sokáig lőszerraktárként használták. Napjainkban a Nemzetközi Kortárs Művészeti Múzeumnak ad otthont. Picasso, Miró és César Manrique szobrai kaptak itt helyet.

A Corona-vulkán kitörésekor keletkezett alagutak és barlangok szövevényét (Cueva de los Verdes) vezetett túra keretein belül járhatjuk be. Az egyik föld alatti teremben koncerteket rendeznek, a nézőtéren ezrek ülnek és élvezik a terem pompás akusztikáját. A barlangtúrák minden nap 11:00 és 19:00 között óránként indulnak.

A XVIII. vulkánkitörés által létrehozott különleges vidéket 1974-ben nemzeti parkká nyilvánították (Parque Nacional de Timanfaya). Egy vulkáni kráter felét tölti ki a gyönyörű, smaragdzöld lagúna, az El Golfo. A Timanfaya Nemzeti Park nyugati felén található lagúna ragyogó zöldje és a fekete, vörös és szürke színű sziklák megkapó kontrasztot alkotnak.

César Manrique helyi születésű művész volt. Nagyrészt neki köszönhető, hogy a sziget minden egyes épülete őrzi a hagyományos puritás eleganciát és harmonizál a vulkáni tájképpel. Az ő egykori házát nyitották meg halála után kiállításként (Fundación César Manrique), ahol saját festményei és szobrai láthatók. Különös hangulatot adnak a lávatakarók és vulkanikus formák alkotta termek.

Kinek ajánljuk: Mindenki számára érdekes lehet.


Lanzarote
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: jeanpagne   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!