Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Las Palmas

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Las Palmas

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Palmas de Gran Canaria Spanyolország

Las Palmasban található Spanyolország egyik legnagyobb kikötője és a város egyre inkább fejlődő üdülőhely is. Innen indult Kolumbusz első felfedezőútjára, itt állnak a Kanári-szigetek legrégibb történelmi nevezetességű épületei és ez a sziget fő kulturális központja. A főbb látnivalók az óvárosban koncentrálódnak.

A Casa de Colón egy gyönyörű, XV. századi épület, amely eredetileg Pedro de Verának, a sziget első kormányzójának rezidenciája volt. Az épület napjainkban múzeum, amely Kolumbusz útjait és az Újvilágban tett fefedezéseit ismerteti. 

Az Ermita de san Antonio Abad egy XVIII. századi barokk templom, amelyet Las Palmas első templomának a helyére építettek. 

Puerto de la Luz halászkikötője mögött található a Castillo de la Luz erőd, amely a sziget legrégebbi történelmi nevezetessége. Az erődöt 1494-ben Alonso Fajardo építette, innen verték vissza sikeresen a francia, holland és angol kalózok támadásait. Az erőd napjainkban kulturális központ, ahol kiállításokat, előadásokat, koncerteket és költői esteket rendeznek.

A Casa Musoe de Pérez Galdós épületében született 1843-ban Benito Pérez Galdós spanyol író és költő. A földszinti szobákban könyvtár és előadóterem kapott helyet, a kiállításon a szerző személyes tárgyait és halotti maszkját is megtekinthetjük.

A Catedral de Santa Ana templomot a városházával szemben találjuk. Építését a XV. században kezdték meg, de csak a XX. század elejére készült el. A katedrálisban kanári-szigeteki művészek és kézművesek munkáit tekinthetjük meg.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Las Palmas
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: El coleccionista de instantes   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!