Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Parque Nacional del Teide

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Parque Nacional del Teide

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Calle Emilio Calzadilla, 5, 38002, Spanyolország
  • Telefon: 34 922 24 47 88 ‎
  • Nyitvatartás: Drótkötélpálya indulás felfelé 9:00 - 16:00-ig, lefelé 19:00.

A vulkanikus Teide-hegy eredetileg nem a sziget közepén állt, hanem délen és jóval nagyobb volt. Több millió évvel ezelőtt az ősi hegy kitört és egyszerűen csak összeomlott, helyén egy óriási kráter keletkezett. A Teide-hegy gyakorlatilag egy hatalmas kúp a kráter szélén. A Caldera de las Cenedas kráter jóval látványosabb, mint maga a hegy. A Teide Nemzeti Parkot a kráter és a Teide-hegy alkotja.

A Caldera de las Canadas kráter 2000 m magasan fekszik, kerülete 48 m, átmérője 16 m. A kráter maradványait sziklafalak veszik körül, amelyek esetenként az 500 m-t is elérhetik. A vörös és fekete vulkáni kőzetek rendezetlen gerinceket alkotnak. A kráterben találjuk a Los Roques-t, amelyet furcsa formájú sziklák alkotnak. A Boca de Tauce melletti kilátóhelyről pillanthatjuk meg az Orrlyukat (las Narices), amely a XVIII. század végi vulkánkitörés emléke.

A Teide-hegy Spanyolország legszebb hegye, páratlan kilátás nyílik róla a szigetre. A hegyre két napos gyalogúttal mászhatunk fel, de drótkötélpálya is indul 2356 m-ről és 3555 m magasra visz fel, így csak 160 m-t kell gyalogolni a csúcsig a ritkás levegőben. A felvonó 8 percenként indul és egyszerre 33 embert tud szállítani. Számoljuk vele, hogy délelőttől kezdve hosszú sorok várokoznak rá.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Parque Nacional del Teide
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: szeke   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!