Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Santa Cruz de Tenerife

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Santa Cruz de Tenerife

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Santa Cruz de Tenerife Spanyolország

Santa Cruz, a legjelentősebb spanyol kikötő 1723-ban lett a szigetek fővárosa. 1927-ben valamelyest lefokozták és csak a tenerifei körzet - a négy nyugati sziget - fővárosa maradt.

Santa Cruz a tenger és a város mögött emelkedő meredek sziklafal határolta területet foglalja el. Hatalmas kikötőjében jachtok, óceánjárók, cirkálók és tankhajók is parkolnak. Órákig lehetne őket csodálni. 

A kikötőtől a város felé indulva a sétálóutcára érkezünk (Plaza de Espana), amely a város leghangulatosabb és leglátványosabb helye. Innen bevásárlóutcák nyílnak.

Santa Cruz számos látnivalót kínál a városba érkezőknek. A Plaza de Espana közepén áll a spanyol polgárháború áldozatainak emlékműve. A sétány túlsó végén a polgárháború győztesének és Spanyolország diktátorának szobra, a Franco-emlékmű magasodik.
A Plaza de Espana Santa Cruz fő látnivalója. Nevezetesebb épülete a sziget kormányának terjedelmes tömbje a Palacio Insular. Itt kapott helyet a Régészeti Múzeum is. 

Santa Cruz óvárosának egyetlen megmaradt épülete az Iglesia de Nuestra Senora de la Concepción. A csodálatos XVI. századi tornyán hatszögletű harangtorony ül. Itt található Lord Nelson elkobzott harci zászlója és az a kereszt, amit a sziget spanyol hódítói hoztak ide még a XV. században.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Santa Cruz de Tenerife
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: maduroman   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!