Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Tenerife

Spanyolország, Kanári szigetek, Látnivalók

Tenerife

Kanári szigetek, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Tenerife Spanyolország

A 2057 m2 területű Tenerifén található vulkáni kúp, a Teide a Kanári-szigetek jelképe. Egész Spanyolország és a hozzá tartozó területek legmagasabb hegye. A sziget az Észak-Európai vendégek körében nagyon népszerű, akad aki orvosi javaslatra érkeznek, mások a hideg tél elől menekülnek.

Tenerife fő vonzereje a kedvező klíma, amely a sziget déli és északi oldalán eltérő. Az északi rész mérsékelt éghajlatú, gyakran felhős, csodálatos növényeknek és fáknak ad otthont. Főleg az idősek körében népszerű. 

Tenerife déli partja melegebb és szárazabb vidék, tele nyüzsgő üdülőhelyekkel és mesterségek strandokkal. Számos üzlet, apartman, szálloda és diszkó, szórakozóhely épület itt, ezért inkább a fiatalok kedvelt nyaralóhelye. Mindezek mellett számos történelmi és építészeti érdekesség, gazdag természeti szépség várja az ide érkezőket.

Tenerife legismertebb látnivalója a Parque Nacional del Teide nemzeti parkhoz tartozó Teide vulkáni vidék. A vulkáni kúp palástját szinte mindig felhő takarja. Gyönyörű látvány a felhők közül kiemelkedő gyakran hófedte hegycsúcs.

A sziget főváros Santa Cruz számos érdekes látnivalót tartogat.
24 km-re Santa Cruztól találjuk Candelariát, a Basilica de Nuestra Senora de Candelariával, a sziget fő zarándokhelyével. 
Icod de Los Vinosban tekinthetjük meg az ezer éves sárkányfát (Drago Milenario).
A sziget korábbi fővárosa La Laguna. Az óvárosa Tenerife egyik legbájosabb helye. Érdemes megtekinteni a díszes kapukat és homlokzatokat.

Kinek ajánljuk: Idősebbek és fiatalok is megtalálják számításaikat.


Tenerife
Kanári szigetek, Spanyolország
Copyright: Ruud Brouwers   Forrás: flickr

Kanári szigeteki Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!