Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Kanári szigetek

Kanári szigetek közlekedés

Kanári szigetek, Spanyolország, Közlekedés

Közlekedés

Kanári szigetek, Spanyolország, Közlekedés

Légi közlekedés
Magyarországról és Nyugat-Európa több repülőteréről közvetlen járatok indulnak Tenerifére, Gran Canariára, Lanzarotéra és Fuerteventurára. A szigeteket belföldi repülőjáratok kötik össze, sokan utaznak így, érdemes előre megvenni a jegyeket.
Gran Canaria repülőtere, Guando 20 km-re van Las Palmastól, a repülőtéri busz 30 percenként, a helyi járat pedig 15 percenként indul a városba.

Hajó
A szigetekre hajóval is eljuthatunk, rendszeres járatok indulnak Cádizból Santa Cruzba (Tenerife), Las Palmasba (Gran Canaria) és Arrecifébe (Lanzarote). Ha hosszabb időt szeretnénk a szigeten tölteni a hajóval az autót is magunkkal vihetjük. A hajóút 2 napig tart.
A szigetek közötti hajójáratok többségét a Compania Trasmediterránea üzemelteti. Szárnyashajók közlekednek Las Palmas (Gran Canaria), Santa Cruz (Tenerife) és Moro Jable (Fuerteventura) között. Comerát a tenerifei Los Cristianosból komppal vagy szárnyashajóval közelíthetjük meg. A menetidő 35 perc.

Busz
Tenerifén és Gran Canarián gyakran és pontosan járnak a buszok. A kisebb szigeteken nem ilyen jó a helyzet, itt autóstoppal lehet közlekedni.

Taxi
Az autók elején és végén az SP (Servicio Publico) feliratot keressük. A taxiórák a hatóságok által előírt szabályok szerint működnek, nagyobb távolság esetén rögzített árat számolnak. A kellemetlenségek elkerülése végett előre kérdezzük meg a viteldíjat.

Autókölcsönzés
A szigeteken sok autókölcsönző működik, a nagyobb és kisebb kölcsönzők árai eltérőek lehetnek, ami gyakran a szolgáltatás minőségét is tükrözi.

Forrás: Cartographia: Kanári-szigetek

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!