Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Kanári szigetek

Kanári szigetek történet

Kanári szigetek, Spanyolország, Történet

Kanári szigetek története

Kanári szigetek, Spanyolország, Történet

A Kanári-szigetek a Ráktérítő közelében találhatók, nem messze Afrikától. Ennek ellenére még nyáron sem olyan kibírhatatlan a meleg, mint gondolnánk. A Kanári-szigetek különleges éghajlatának köszönhetően egész évben kiváló üdülőhely.

Sokan, akik nem ismerik közelebbről a Kanári-szigeteket úgy gondolhatják, hogy az egyetlen nevezetességük a tömeges turizmus. Valójában a hét sziget és a hozzájuk tartozó kisebb szigetek rendkívül változatosak. Természeti szépségük helyenként egyedülálló és teljesen civilizálatlan, békés területeket is találhatunk.

A Kanári-szigetek két részre osztható: a keleti oldalon, Afrikához közel találjuk Gran Canariát, Lanzarotét és Fuerteventurát, a nyugati oldalon pedig Tenerifét, Gomerát, Hierrot és La Palmát. A szigetek meglehetősen különbözőek, így azok is megtalálják a számításaikat, akik a nyüzsgő nyaralóhelyeket részesítik előnyben, akik inkább a zavartalan nyugalomra vágynak és azok is, akik vadregényes magányt szeretik.

A Kanári-szigetek Európában az írott történelem kezdete óta ismertek, a görögök Szerencsés-szigeteknek hívták. Sokan az elveszett kontinens, Atlantisz maradványainak tekintik őket. Őslakosai az ismeretlen eredetű guanchók, akik már jóval az írott történelem előtt is itt éltek, egészen a XV. századik, amikor spanyol hódítók feldúlták a közösségeiket és elpusztították a civilizációjukat. Napjainkban a szigeten spanyolok és a guanchók kései leszármazottai laknak. Spanyolország több nagyobb területéhez hasonlóan a Kanári-szigetek is bizonyos fokú autonómiát élveznek.

Franco diktatúrája alatt a szigetekről Madridban teljesen megfeledkeztek, 1975 után viszont a turizmus új lehetőségeket nyitott. Sorra nyílnak az üdülőközpontok, új szolgáltatások jelennek meg, és napjainkban már a Kanári-szigetek valamelyik szigetén mindenki megtalálja az elképzeléseinek megfelelő nyaralási lehetőséget.

Forrás: Cartographia: Kanári-szigetek

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!